Tips voor opbergruimte in de badkamer

Opbergruimte is altijd fijn, ook in uw badkamer. Gaat u uw badkamer opnieuw inrichten of wilt u uw bestaande badkamer vernieuwen en bent u op zoek naar meer ruimte om spullen op te bergen? Er bestaan diverse mogelijkheden om extra bergruimte te creëren. Kroonkeukens Tegels & Sanitair geeft tips!

Kies voor een ophangrek in de douche

Een gemiddeld huishouden heeft meerdere flessen in de douche staan. Uiteraard is het fijn als dat netjes wordt opgeborgen. Een nis in de douchemuur biedt de oplossing. U kunt netjes de douchespullen verbergen in de nis. Heeft u geen muur waar u een nis in kunt laten maken? Kies dan voor een ophangrek waar u meerdere opbergbakjes aan kwijt kunt.

Gebruik de hoogte in uw badkamer

Velen plaatsen badkamer kasten op ooghoogte waardoor de ruimte daarboven vrijwel niet gebruikt wordt. Zonde! Zorg ervoor dat er ook een aantal kasten hoger zijn. Hierdoor krijgt u meer opbergruimte. Houd de ruimte rustig door het aantal kasten in de badkamer te beperken. Kies bijvoorbeeld voor een hoge smalle variant om de ruimte open te houden.

Een bad? Maak planken boven de voetenruimte

Een bad wordt vaak alleen gebruikt als echt bad. De douchespullen worden op de rand geplaatst, wat slordig oogt. Wanneer er boven het bad, aan het eind van de voeten, een of twee planken opgehangen worden geeft dit al een veel rustigere uitstraling. Hier kunt u bijvoorbeeld handdoeken neerleggen. Als u uit bad wilt stappen heeft u deze dan binnen handbereik. Ideaal!

Gebruik de ruimte boven het toilet

Regelmatig worden er planken boven het toilet geplaatst. En hoewel het heel handig is om deze ruimte te gebruiken, zorgt dit juist voor een slordige indruk. Een idee is om hier een kastje in te plaatsen in plaats van plankjes. Dit ziet er strakker uit, er wordt voorkomen dat een product op of in het toilet valt en hiermee kunt u extra ruimte creëren voor al uw toiletartikelen.

Koop een spiegel met opbergruimte

Er zijn tegenwoordig veel spiegels die opslagruimte hebben en ook nog eens mooi zijn voor het oog. In deze spiegelkast zijn vaak ook één of twee extra stopcontacten te vinden. Een praktische oplossing voor in uw badkamer.

Gebruik bakjes om lades in te delen

De kasten kunnen worden ingedeeld met bakjes waardoor er meer producten kwijt kunnen. Daarnaast zijn deze bakjes handig om schoon te maken.

Heeft u meer ruimte nodig in uw badkamer?

Kroonkeukens Tegels & Sanitair adviseert u graag hoe u het maximale uit uw badkamer kunt halen. Een andere vraag? Wij helpen u graag verder! Bel ons op 0227 – 76 00 60 of kom langs in onze showroom.