Oplossingen voor een badkamer met schuin dak

In veel woningen heeft de badkamer een schuin dak. Dit maakt het lastiger om de ruimte in te delen. Gelukkig bestaan er diverse mooie oplossingen voor badkamers met een schuin dak. Wij zetten een aantal tips op een rijtje.

Extra ruimte creëren

Vaak begint het schuine dak op 80 tot 100 centimeter vanaf de grond en is de dakhelling ongeveer 45 graden. Onder het schuine deel van het dak is dus wel wat ruimte. Het is ook mogelijk om de binnenwand, knieschot, iets naar voren te plaatsen. Hierdoor krijgt u meer hoogte in de badkamer en krijgt u meer mogelijkheden voor de indeling.

Douchehoek

Een badkamermeubel met spiegel en een douche hebben ruimte en hoogte nodig. Daarom raden we aan om deze niet onder het schuine dak te plaatsen. Lukt dat niet? Dan kunt u de douchewand schuin op maat laten maken. U doucht altijd in het midden van de douchehoek, waardoor een schuin dak achterin de douchehoek niet erg hoeft te zijn.

Bad of toilet

Het mooist is om een bad onder het schuine dak te plaatsen. Afhankelijk van de instaphoogte is dit de makkelijkste oplossing. Let er wel op dat u bij het in- en uitstappen uw hoofd niet kunt stoten. Een toilet kan ook onder een schuin dak geplaatst worden. De standaardhoogte van een inbouwreservoir is 120 centimeter, maar er bestaan ook lagere modellen. Bij Kroonkeukens kijken we graag met u mee of het mogelijk is en maken we een indeling waarmee u zo optimaal mogelijk uw ruimte kunt benutten.

Opbergruimte en warmte

Onder het schuine deel kunt u op maatgemaakte kasten plaatsen. Hierdoor maakt u optimaal gebruik van de ruimte en krijgt u er opbergruimte voor terug. Een andere mogelijkheid is om een radiator in het schuine deel te laten plaatsen. Zo gaat er geen ruimte verloren, maar wordt de ruimte nuttig gebruikt.

Er zijn diverse mogelijkheden voor badkamers met een schuin dak. Bij Kroonkeukens denken we graag met u mee en maken we samen de meest ideale indeling. Kom langs in onze showroom of bel voor meer informatie naar 0229 – 76 00 60.