Kranen als kleuraccent

Naast functioneel gebruik kunnen kranen ook prima dienen als extra kleuraccent in de badkamer. Niet alleen badkamermeubels zijn te verkrijgen in verschillende vormen, maten en kleuren maar ook de kranen doen hier aan mee! Met een gekleurde kraan die goed past bij de tinten en stijl van de rest van de badkamer wordt de inrichting helemaal compleet.

Kraankeuzes

Bij de keuze van de kraan komt best wel wat kijken. Met de juiste kraan wordt de toon in de badkamer namelijk echt gezet. Maar waar dient allemaal rekening mee gehouden te worden bij dit keuzeproces?

  1. De vorm

Een ronde kraan accentueert de rondingen van een badkamer en breekt de harde lijnen van een strakke badkamer op. Terwijl een strakke kraan zorgt voor wat extra speling in een wat klassiekere badkamer.

  1. De hoogte

Afhankelijk van de grootte van de wastafel kan de hoogte van de kraan bepaald worden. Hoe hoger de kraan en hoe kleiner de gootsteen hoe meer de kans op gespetter.

  1. De kleur

Uiteraard speelt de kleur van de definitieve kraan de grootste rol bij het keuzeproces. Deze beïnvloed namelijk de sfeer van de rest van de badkamer.

  1. De afwerking

Tot slot de afwerking. Dit kan hem zitten in of de kraan mat, glanzend of glad is of beschikt over patronen of motiefjes. 

Bijpassende badkamer accessoires

Om de inrichting van de badkamer helemaal te voltooien, kan er ook rekening gehouden worden met de accessoires die zich in deze ruimte bevinden. Voor het ultieme eindresultaat kan er gekozen worden om de kraan van de badkamer te laten overeenkomen met bijvoorbeeld de handdoekhaakjes, zeeppompjes of zelfs de kleur van de prullenbak. 

Is jouw badkamer aan vervanging toe en wil je een nieuwe badkamer laten plaatsen? Kroontegels & Sanitair maakt dit mogelijk! Laat je adviseren naar de mogelijkheden en kom lang in onze showroom.

Kranen als kleuraccent