Hout in de badkamer

Ben je op zoek naar een nieuwe badkamer of wil je jouw huidige badkamer renoveren of een make-over geven? Voor welke stijl je ook kiest: een beetje hout doet het altijd goed. Ook in de badkamer! In dit blog vertellen we je alles over de ins en outs van het toevoegen van hout aan de badkamer.

 

Het effect

Over het algemeen bestaan badkamers vaak uit tegels in witte of zwarte tinten en soms gecombineerd met lichtgekleurde accenten. Met het toevoegen van hout zul je gelijk een andere sfeer ervaren. Hout brengt warmte en karakter met zich mee en creëert daarnaast een ontspannen, rustige sfeer. 

 

Aandachtspunten

Ondanks het prachtige effect zijn er ook een enkel aandachtspunten verbonden aan het gebruiken van hout in de badkamer:

  1. Het is belangrijk om een houtsoort uit te kiezen die niet snel rot en goed tegen water kan.
  2. Ook dient deze houtsoort van tevoren goed behandeld te worden met bijvoorbeeld olie of was zodat deze niet meer vatbaar is voor schimmels of rotting.
  3. Zorg daarnaast voor een goede ventilatie in de badkamer om het hout zo lang mogelijk goed te houden.
  4. Ook het regelmatig behandelen van het hout zorgt ervoor dat je hier zo lang mogelijk van kan genieten.

 

De verwerking van hout

Hout kan op veel verschillende manieren worden verwerkt. Naast een houten vloer of plafond kan het materiaal ook worden verwerkt in bijvoorbeeld planken aan de muur, de badkamermeubels of de accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een houten badplank, een houten rand om de spiegel of een houten tandenborstel. Met hout kun je alle kanten op!

 

Benieuwd naar de mogelijkheden of op zoek naar inspiratie of vakkundig advies? Laat je adviseren naar de mogelijkheden en kom langs in onze showroom.

Hout in de badkamer