Hier moet u op letten als u voor een regendouche kiest

Veel mensen vinden het heerlijk; een regendouche. Het is de ultieme manier om heerlijk te ontspannen en voelt aan als een spa in eigen huis. Een regendouche bestaat in verschillende uitvoeringen. U heeft keuze uit diverse kleuren en materialen. Vaak wordt de regendouche gecombineerd met een handdouche. Een regendouche kan in veel gevallen in de badkamer worden geplaatst. Maar er zijn wel een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Kroontegels en Sanitair geeft u advies!

Hoogte van de douchekop

Niet iedere badkamer is ruim genoeg om een regendouche in te kunnen plaatsen. Het advies is om de douchekop minimaal 90 centimeter boven de thermostaatkraan te hangen. De kraan hangt vaak op een hoogte van 110 centimeter. Er zou dus in de meest ideale situatie minimaal 2 meter nodig zijn om de regendouche goed op te kunnen hangen en te kunnen gebruiken.

Voldoende waterdruk

Een regendouche verbruikt meer water dan een gewone douchekop en er is meer waterdruk voor nodig. Voor moderne ketels moet dit geen probleem zijn, maar wat oudere ketels kunnen hier moeite mee krijgen. Controleer daarom altijd eerst de waterdruk, zodat u zeker weet dat de regendouche ook op een fijne manier water sproeit.

Verstelbare kop

Een regendouche kunt u na het plaatsen niet meer verstellen. De kop zit vast aan de stang en in sommige gevallen is de kop helemaal weggewerkt in het plafond. Daarom vinden veel mensen het prettig om er een handdouche bij te hebben. Zo kunt u de douche makkelijk naspoelen of douchen zonder het haar nat te maken.

Verbruik van water

Een regendouche verbruikt 20 tot 25 liter water per minuut. Bij een gewone douchekop is dat 9 liter water. Hier zit dus flink verschil in en is een bewuste keuze die u moet maken.

Badkamer renoveren

Wilt u uw badkamer renoveren en voorzien van een regendouche? Kroontegels & Sanitair helpt u hier graag bij. Wij bieden diverse oplossingen en hebben ook verschillende regendouches. Neem voor meer informatie contact met ons op via 0227 – 76 00 60 of kom langs in onze showroom.