Het milieuvriendelijk schoonmaken van uw badkamer

In 2022 zijn we er allemaal mee bezig een milieuvriendelijker leven We worden ons steeds meer bewust van de impact die ons dagelijks leven heeft op het milieu. Natuurlijke schoonmaakmiddelen kunnen bijdragen aan een gezondere omgeving en het langer mooier blijven van sanitair. 

In veel reguliere schoonmaakmiddelen zitten gifstoffen. Deze stoffen zijn schadelijk voor u maar kunnen ook zorgen voor het beschadigen van uw sanitair. Zo desinfecteert chloor wel maar reinigt en ontkalkt het niet. Let bij schoonmaakmiddelen, vaatwastabletten en afwasmiddelen altijd op keurmerken, deze vertellen hoe milieuvriendelijk de producten zijn. Veel producten zijn gemaakt voor bepaalde oppervlakten en kunnen bij verkeerdgebruik schade brengen aan uw badkamermeubels. 

4 tips voor het veilig, milieuvriendelijk en gezond schoonmaken van uw badkamer en wc’s 

 

Toilet 

  • ½ kopje baksoda 

  • ¼ kopje azijn 

Strooi de baksoda aan de binnenkant van het toilet. Daarna giet je de azijn hier overheen. Dit geeft een reactie waarop er een bruisend schuim ontstaat. Hierna schrob je de toiletpot goed schoon met een toiletborstel. Nog even doorspoelen en je bent helemaal goodto go! 

 

Kranen en douches 

  • Gedestilleerd water 

  • schoonmaakazijn of een halve citroen 

Het is goed om je kraan schoon te maken met iets wat niet al te zuur is. Inplaats van azijn kun je hier een citroen voor gebruiken. Wrijf deze over de kraan heen tot dat deze helemaal ingesmeerd is. Laat het even inwerken spoel het daarna goed schoon. Droog de kraan na het schoonmaken goed af om kalk en watervlekken te voorkomen. 

 

Badkamer 

  • 350 ml gedestilleerd water 

  • 20 druppels essentiële olie (Voor de geur) 

  • 2 eetlepels groene zeep 

Dit recept kun je allemaal in een sprayflacon doen om zelf een natuurlijke allesreiniger te maken. Nadat je de spray hebt gebruik is het verstandig om de oppervlakte nog even na te poetsen met een natte doek, Zo voorkom je strepen en zeepresten. 

 

Natuursteen 

Als je een natuurstenen wastafel hebt, is het verstandig om niet te veel zuur te gebruiken want hier kan natuursteen niet zo goed tegen. Natuursteen kun je het beste schoonmaken met een sopje van groene zeep. 

 

Wilt u meer informatie over het natuurlijk mooi houden van uw sanitair en badkamer? Neem dan contact met ons op of bel naar 0227-760060. 

Het milieuvriendelijk schoonmaken van uw badkamer