Het juiste bad kiezen

Heeft u het geluk dat uw badkamer groot genoeg is om er een bad in te plaatsen? Dan is het belangrijk dat u bij een nieuwe badkamer kiest voor het juiste bad. Er zijn diverse soorten, maten, kleuren, materialen en vormen waar u uit kunt kiezen. Welk bad het beste bij u past is afhankelijk van uw wensen en de badkamer. Wij zetten een aantal tips op een rijtje!

Verschillende soorten baden

U kunt uit verschillende soorten baden kiezen:

Ligbad: Wilt u heerlijk kunnen ontspannen en languit liggen in het bad? Kies dan voor een ligbad. Dit type is wat langer qua formaat, zodat u uw benen kunt strekken en kunt liggen. Een ligbad is verkrijgbaar in verschillende soorten zoals vrijstaand of als inbouwbad.

Vrijstaand bad: Een vrijstaand bad heeft een luxe uitstraling. Dit type bad heeft wat meer ruimte nodig, maar is wel echt de blikvanger van uw badkamer. Vrijstaande baden zijn verkrijgbaar in diverse formaten, vormen en materialen.

Inbouwbad: Dit type bad zien we het meest in Nederland. Een inbouwbad wordt netjes weggewerkt met een ombouw. De ombouw wordt vervolgens afgewerkt zoals u wilt. Bij een inbouwbad krijgt u geen water achter het bad en het oogt strak en groot.

Hoekbad: Een hoekbad is perfect voor in een kleine badkamer. De vorm van een hoekbad is zeer compact en past daardoor ook in kleinere badkamers. Hoekbaden zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen. U kunt een hoekbad daarom ook in een grotere badkamer plaatsen.

Zitbad: Ook een zitbad is zeer geschikt voor kleinere badkamers. U kunt alleen zitten in dit bad en dus niet languit liggen. Door de comfortabele zitplek is het bad zeer geschikt voor ouderen en kinderen.

Let op de afmeting

Wanneer u een bad in uw badkamer wilt laten plaatsen is het belangrijk dat u goed op de afmetingen let. Er bestaan grote tweepersoonsbaden, maar ook kleine badkuipen voor kleinere badkamers. Laat u adviseren bij Kroonkeukens Tegels & Sanitair over welk bad goed in uw badkamer past. Wij maken een 3D-tekening voor u, zodat u goed kunt zien hoe het bad in uw badkamer staat.

Materiaal van het bad

Bij het aanschaffen van een bad kunt u ook kiezen tussen diverse materialen. De meeste baden zijn gemaakt van acryl, een kunststof dat sterk is en warm aanvoelt. Maar u kunt ook kiezen voor luxere materialen zoals natuursteen.

Wilt u graag een bad in uw badkamer en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Kom dan langs in onze showroom om voorbeelden te bekijken en voor persoonlijk advies.