Gas besparen met douchen

De gasprijzen zijn enorm gestegen de afgelopen maanden en met de winter in aantocht helpen alle kleine beetjes om kosten te drukken. Energieleveranciers rekenen de prijzen per kuub door. Waar in 2021 de gasprijs per kuub 0,95 euro was, is in 2022 de gasprijs gemiddeld 3,83 euro per kuub. Een flinke stijging kunnen we wel stellen. Door zuinig om te gaan met gas tijdens het douchen kan je zeker wat geld besparen.

Korter douchen

Door korter te douchen, van bijvoorbeeld 9 naar 5 minuten, verbruik je als gezin op jaarbasis gemiddeld 60 kuub minder gas. Daarmee bespaar je per jaar 229,80 euro (met kuub prijzen van 3,83). Daarnaast is 5 minuten douchen ook voordeliger dan in bad gaan. Dit kost namelijk 2 tot 3 keer meer water dan 5 minuten douchen.

Waterbesparende douchekop

Een waterbesparende douchekop laat maar een bepaald aantal liter per minuut door. In kosten kan dit al 40% schelen op het waterverbruik en 25% op je gasverbruik.

 

Cv-ketel op eco-stand

Door de ketel op eco-stand te zetten, wordt de warmtewisselaar niet continu warm gehouden. Het water wordt pas warm zodra de warmwaterkraan wordt opengedraaid. Hierdoor zal je wel iets langer moeten wachten op warm water maar je bespaart er een hoop energie op.

 

Ook besparen?

Bent u van plan om uw badkamer gas besparend in te richten? Kroontegels en Sanitair adviseert u graag over de mogelijkheden. Neem contact met ons op via 0227 – 760060 of vul het contactformulier in, dan nemen wij contact met u op.