Een badkamer zonder tegels

Het klinkt misschien wat gek, maar het bestaat: een badkamer zonder tegels. Houdt u van strak en modern? Dan kunt u kiezen voor een badkamer zonder tegels op de wand, maar voor een andere afwerking. Er bestaan diverse alternatieven. Denk hierbij aan hout of kunststofwandbekleding. Maar de meest gekozen optie is pleisterwerk geschikt voor in vochtige ruimtes.

Voordelen van een badkamer zonder tegels

Een badkamer zonder tegels ziet er strak en modern uit. Het zorgt ervoor dat de badkamer optisch groter lijkt. De wanden worden niet onderbroken door voegen en deze hoeft u dus ook niet schoon te houden. Er zijn tegenwoordig diverse soorten pleister- en stucwerk dat geschikt is voor in de badkamer. Het wordt dan nog met een speciaal middel nabehandeld. Laat dit altijd door een vakman doen.

Nadelen van een badkamer zonder tegels

Tegels maken wanden waterdicht. Daarom wordt er in de meeste badkamers gekozen voor tegels. Het is daarom belangrijk dat u de muur nog laat nabehandelen met een waterdichte coating. Zo voorkomt u vocht en schimmel. Met tegels heeft u keuze uit diverse stijlen, opties en kleuren. Kiest u voor een andere afwerking dan is er minder keuze.

Ons advies is om op de vloer en in de douche voor tegels te kiezen. Zo zijn de natste ruimtes in de badkamer goed beschermd en waterdicht. Dan kunt u in de rest van de badkamer kiezen voor stucwerk of beton ciré. Juist de combinatie van tegels en glad stucwerk is heel mooi.

Gaat u voor een badkamer zonder tegels?

Vindt u een badkamer zonder tegels mooi of kiest u liever voor een volledig betegelde badkamer? Bij Kroontegels & Sanitair is alles mogelijk. Wij denken graag met u mee en geven u persoonlijk advies. In onze showroom kunt u diverse voorbeelden bekijken. Maak nu een afspraak en kom bij ons langs!