Een bad in de slaapkamer

Steeds meer mensen kiezen voor een bad in de slaapkamer. Dit geeft een luxe uitstraling aan de ruimte. U kunt kiezen uit diverse soorten baden die uw slaapkamer verrijken. Wel moet u bij de keuze voor een bad in de slaapkamer rekening houden met een aantal zaken. Wij vertellen u er meer over.

Waar moet ik rekening mee houden bij de keuze voor een bad in de slaapkamer?

Een bad is zwaar, het is vaak van zwaar materiaal gemaakt en er gaan nogal wat liters water in. Daarnaast plaatst u waarschijnlijk wat tegels om het bad heen. Deze zijn ook zwaar. Daarom moet de ondergrond van het bad goed versterkt zijn. Ook moet de aan- en afvoer weggewerkt worden. Sommige mensen kiezen ervoor om deze in de vloer te frezen, andere kiezen voor een kleine verhoging.

Denk ook goed na over de vloer. Vloerbedekking en hout zijn geen verstandige keuze om rondom het bad te plaatsen. Kies liever voor PVC, een gietvloer of tegels.

Bij een bad komt vocht kijken, daarom is er goede ventilatie nodig. Denk na over een goed afzuigsysteem dat aangesloten kan worden in uw slaapkamer bij het bad.

Een vrijstaand bad in de slaapkamer

U kunt voor diverse baden kiezen. Veel mensen gaan voor een vrijstaand bad in de slaapkamer. Dit geeft een luxe uitstraling, is strak afgewerkt en is beschikbaar in verschillende materialen, maten en modellen.

Rondom het bad kunt u de vloer doorleggen die in de slaapkamer ligt of kiezen voor een contrasterende vloer. Denk ook na over de privacy. Zet er bijvoorbeeld een schuifwand voor of een frame met rookglas of matglas.

Wilt u graag een vrijstaand bad in uw slaapkamer? Kroontegels en Sanitair denkt met u mee en werkt een plan voor u uit. Kom langs in de showroom om de mogelijkheden te bespreken.