Badkamertrends van nu

Wanneer u voor een nieuwe badkamer kiest moet deze jaren mee gaan. Kies daarom voor elementen die u over een aantal jaar nog steeds mooi vindt. Maak uw nieuwe badkamer helemaal van nu en kies voor de badkamertrends van 2020. Wij hebben de trends voor u op een rijtje gezet!

Bijzondere tegels

Wat in de badkamers van tegenwoordig veel voorkomt zijn wanden met bijzondere tegels. Een badkamer met witte tegels is niet meer van deze tijd. Steeds vaker zien we een accentmuur met een aparte kleur of tegels met een bijzondere vorm. Van geglazuurde metrotegeltjes tot tegels met een reliƫf; er mag aandacht worden besteedt aan de tegels!

Grote tegels

Een opvallende trend is de komst van grote tegels. Door de badkamer te laten betegelen met grote tegels is er minder voegwerk nodig en oogt de badkamer groter. Het geeft een luxe en chique uitstraling aan de badkamer. Met name grote keramische tegels zijn populair.

Geometrische vormen

Er mag aandacht worden besteedt aan badkamermeubels met speciale geometrische vormen. Geen strakke meubels met hoeken meer, maar mooie ronde vormen. Dit zagen we al veel bij vrijstaande baden, maar komt nu ook terug in badkamermeubels. Een mooie blikvanger voor uw badkamer!

Rond

Niet alleen het badkamermeubel krijgt ronde vormen, ook accessoires met een ronde vorm zien we steeds meer terug in de badkamer. Denk bijvoorbeeld aan een grote ronde spiegel met een mooie accentkleur als spiegelrand.

Metallic

In de keuken zagen we deze trend al eerder; koper en goud. Deze trend wordt doorgevoerd naar de badkamer. Prachtige badkamerkranen in een luxe, stijlvolle en elegante metallic kleur. Ook badkameraccessoires gaan hierin mee.

Marmer en terrazzo

Marmer geeft een luxe uitstraling aan de badkamer. Van de muren tot de vloer; marmer mag in de volledige badkamer gebruikt worden. Tegenwoordig wordt het ook gebruikt als blad voor het badkamermeubel en voor fonteintjes in het toilet. Een ander populair materiaal is terrazzo. Hierbij worden korrels aan een mengsel toegevoegd. Dat wordt vervolgens gedroogd en gepolijst. Terrazzo zien we terug in tegels, waskommen en wastafelbladen.

Hout

Hout en vocht zijn vaak geen goede combinatie. Maar er bestaan voor in de badkamer hele mooie alternatieven. Zo zien we steeds vaker houtlooktegels, waarbij de tegel niet de onderscheiden is van echt hout. Dit geeft een luxe uitstraling aan uw badkamer.

Wilt u uw badkamer laten vervangen? Kom dan langs bij Kroonkeukens Tegels & Sanitair voor advies. Wij denken graag met u mee!